Nav weergave zoeken

Navigatie

Zoeken

Logo

Nieuws

Nieuws Berichten van De Eersteling

Wereldverteldag Wise Fools

Wereldverteldag  Wise fools op zondag 25 maart

De verbondenheid van de verhalenvertellers over de hele wereld wordt uitgedrukt in het feit dat op en rond wereldverteldag verhalen worden aangeboden onder één centraal, mondiaal thema: “Wise Fools”, de wijze gek. De levenswijsheid van de ‘fool’ staat lijnrecht tegenover de boekenwijsheid van de gevestigde orde.

locatie: Standdaarbuiten
adres: Molendijk 24
datum: 25 maart
aanvang 14.00 uur
kosten: vrij toegang

contact: Leo van Dijk, tel: 0168 324700

Kunst- en cultuurroute 10, 11, 17 en 18 september 2016

Geopend:
10 & 11 september van 11:00 tot 17:00 uur
17 & 18 september van 11:00 tot 17:00 uur


Expositie:

  • Marleen Koning, fotografie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Jacques Kortsmit, beeldhouwen in div steensoorten gecombineerd met foto’s. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

       Klik hier voor meer informatie

Contactpersoon:
Leo van Dijk
Telefoon: 0168-324700
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

Stage bij De Eersteling.

Stage bij De Eersteling.

 

In week 16 heeft Gijs Timmermans stage gelopen bij het gemaal.

 

 

Gijs heeft veel geholpen met materialen sjouwen , onkruid tussen het grind en tegels uithalen en nog gras gemaaid met de maaitraktor.

Het was een goede sfeer de hele week en er is weer veel gebeurd.

Lezing in de Eersteling op dinsdag 24 mei 2016

Wat is waarheid?De verborgen boodschap in de Bijbel

Uitgangspunt van de lezing op dinsdag 24 mei in voormalig gemaal De Eersteling in Standdaarbuiten is de boodschap, die nog steeds, in deze tijd, tot ons komt via de Bijbel.

Van tijd tot tijd verschijnen boeken over en zelfs nieuwe vertalingen van de Bijbel. Als wij meer willen begrijpen van de waardevolle aanwijzingen, die ons in dit boek worden gegeven, zullen wij ons open moeten stellen voor verklaringen, die afwijken van de meer gebruikelijke uitleg. De gebeurtenissen, die in de Bijbel worden beschreven zijn meer dan verslagen van de daden van een mens met goddelijke gaven. Het zijn richtlijnen voor degenen, die zelf ook willen komen tot een echt spirituele manier van leven.
De Bijbel: Een oproep tot verandering!
Neem bijvoorbeeld de wonderen - zijn die zo als ze beschreven zijn, gebeurd, of niet? Maar belangrijker: Wat hebben deze verhalen ons, juist nu, te zeggen? Wonderen verwijzen naar de mogelijkheid van hoger leven. De Bijbel wordt tijdens deze lezing beschouwd als een actuele bron van informatie, voor diegenen die iets verder willen zoeken en ontdekken tot welke verandering de Bijbel ons oproept.

 

locatie: Standdaarbuiten
adres: Molendijk 24
datum: 24 mei
tijd: 20.00 – 22.00 uur
kosten: vrij toegang
info:
www.rozenkruis.nl
contact: Leo van Dijk, tel: 0168 324700